فراوری سنگ

فرآوری سنگ ها

فرآوری سنگ ها عملیاتی است که برای آماده سازی سنگ ها جهت استفاده های مختلف انجام می شود. سنگ ‌های ساختمانی بسیار متنوع بوده و از دسته بندی ‌های بسیار مختلفی تشکیل‌ شده ‌اند که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص به همراه کاربرد خاص خود را دارند. معمولا سنگ ‌هایی که در فضای مختلف ساختمان به کار می روند، قبل از آنکه وارد صنعت ساخت و ساز شوند، ساخت و پرداخت های مختلفی روی سطح آن‌ ها انجام می شود تا به این طریق آن ها را قابل مصرف در ساختمان سازی کند. ساخت و پرداخت های انجام شده روی سنگ ها قبل از وارد شدن آن ها به چرخه بازار، فروش و مصرف همان فرآیند تولید و فرآوری سنگ است که در ادامه مطالب قصد داریم به معرفی و بررسی انواع آن بپردازیم. شما نیز می تواند تا انتهای مطالب با ما همراه شوید تا به اطلاعات مفیدی در این باره دست یابید.

فروش سنگ تراورتن در اصفهان در مجموعه اصفهان استون با بالاترین کیفیت.کلیک کنید.

بررسی و معرفی روش های مختلف فرآوری سنگ ها

فرآوری کردن سنگ ها و آماده سازی آنها برای استفاده در ساختمان سازی روش های متعددی دارد که در ادامه مطالب ما تمامی این روش را برای شما عزیز مورد بررسی قرار می دهیم. بطور کلی رایج ترین روش های فرآوری سنگ ها به شرح زیر می باشد.

رزین کاری در فرآوری سنگ

رزین کاری سنگ عملیاتی است که اغلب به منظور پر کردن حفره سنگ جهت مقاوم سازی و بالاتر بردن کیفیت آن صورت می گیرد.
‌رزین پلی ‌استر یک ماده شیمیایی است که در حالت هایی مایع جامد و نیمه جامد موجود بوده و اغلب دارای رنگی شفاف هستند. البته در برخی موارد این ماده شیمیایی در حالت ‌های رنگی نیز یافت می ‌گردد اما امروزه رزین های بی رنگ در تمامی سنگ‌ بری ‌ها یافت ‌شده و اغلب این نوع رزین بیشترین کاربرد را در فرایند رزین کاری داشته و رزین های رنگی چندان باب نمی باشند‌. زیرا رزین بی رنگ علاوه بر داشتن قیمت مناسب نیاز به لوازم و تجهیزات خاصی نیز ندارد.

کارخانه سنگ گرانیت در مجموعه اصفهان استون اماده خدمات و فروش سنگ گرانیت بدون واسطه به هموطنان عزیز میباشد.

فرآوری سنگ ها به روش فِلیم کردن

فرآوری فِلیم کردن سنگ یکی از زیر شاخه های مضرس کاری است و در این روش سطح روی سنگ را طبق فرآیندهای خاصی می‌ سوزانند‌‌. در واقع فرآیند فِلیم کردن یا همان سوزاندن سطح سنگ هم به‌ صورت دستی و هم به صورت ماشینی قابل انجام می باشد. معمولا امروزه ماشین های مخصوص جهت انجام فِلیم کاری در کارخانه های سنگ وجود دارد. عملیات فِلیم کردن سنگ بر عکس رزین کاری بوده و موجب ایجاد ناصافی و زبری بر روی سطح سنگ ها می ‌شود.
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که روش دیگر مضرس کاری بر روی سنگ ها در فرآیند فرآوری سنگ ها سند بلاست و شات بلاست است.
در سند بلاست، سطح سنگ در مجاورت با ماسه‌ های پر فشار زبر می ‌شود. اما در شات بلاست زبر سازی سطح سنگ کمی متفاوت تر انجام شده و به جای ماسه های پر فشار زبر سازی سطح سنگ  با ساچمه‌ های فلزی انجام می شود.
در هر دو این روش‌ ها اندازه زبری سنگ با مدت ‌زمان قرارگیری آن در دستگاه در ارتباط بوده و مقدار زبری آن با بیشتر ماندن سنگ در دستگاه بیشتر می ‌شود.

 

فرآوری تیشه‌ ای سنگ

فرآوری تیشه ای سنگ یکی از قدیمی ترین روش های فرآوری سنگ است که از زمان های بسیار دور تا کنون مرسوم بوده است. در این روش فرآوری سنگ، سطح سنگ را با یک ابزار خاص و تیشه‌ ای به حالت‌ هایی شبیه جای ناخن در می ‌آورند. فرآوری تیشه ای کردن سنگ به دلایل مختلفی صورت می گیرد. تیشه ‌ای کردن سطح سنگ موجب می‌ شود علاوه بر افزایش میزان استحکاک آن از میزان لیز بودن سطح آن نیز کم شود. فرآوری تیشه ای نیز معمولاً بر روی سنگ‌ هایی که در کف فضاهای عمومی یا روی پله‌ ها کاربرد دارند انجام می شود.
البته فرآیند تیشه ‌ای کردن در سنگ های تراورتن لایمستون و سمیرم که برای نما کاربرد دارند نیز صورت می ‌گیرد.
فرآیند تیشه ای سنگ علاوه بر ایجاد استحکاک بر سطح آن موجب سفیدتر و روشنتر شدن سنگ نیز می ‌گردد. به ‌صورت کلی سنگ ‌ها در مواقعی که ساب خورده می ‌شوند رنگ واقعی خود را که کمی تیره تر است نمایان می‌ کنند.
لازم به ذکر است که انجام فرآوری تیشه ای کردن سنگ دارای تنوع مختلفی به شرح زیر است.

۱- یک تیشه:
در این سبک تیشه ای کردن سطح سنگ، فرآیند تیشه ای، در یک‌ جهت و یک‌ باره زده شود. در واقع حاصل تیشه ای کردن سنگ به ‌صورت پراکنده در سطح سنگ به چشم می خورد.

۲- دو تیشه:
تیشه ای کردن سنگ به ‌صورت تیشه ای کاملاً پر زده شود. به طوری که عملیات تیشه ای شدن سطح سنگ زر روی سطح آن قابل تشخیص نمی باشد. زیرا سطح آن به صورت یکدست تیشه ای می گرد.

۳- تیشه چپ و راست:
تیشه چپ و راست در صورتی انجام می‌شود ‌که سطح سنگ در دو جهت تیشه بخورد، و نتیجه عملیات تیشه خوری بر سطح سنگ به ‌صورت افقی و عمودی به چشم بیاید.

سنگ مصنوعی اصفهان و انواع ان در ابعاد مختلف ،برای تماس با ما کلیک کنید.

فرآوری سنگ به روش پالیش یا ساب

فرآوری سنگ به روش پالیش و ساب متداولترین مدل فرآوری سنگ بوده که  باعث صیقلی تر شدن سنگ می گردد. به طور کلی ساب زدن سطح سنگ  لطافت خاص و قابل تقدیری  به سنگ می‌دهد.
پس از اینکه سنگ را برش داده وارد دستگاه ساب می‌ کنند. عملیات ساب زدن که با برش خوردن و قرار گرفتن آن درون دستگاه خاص ساب زنی آغاز می شود، توسط دستگاه ‌های مختلف صورت می گیرد که نتایج آن ها نیز با هم متفاوت می ‌باشد.
نکته ای که ذکر آن در اینجا واجب می باشد این است که هر سنگ قبل از ساب خوردن باید کاملاً سطح سالمی داشته باشد. زیرا اگر سنگ دارای شکستگی یا ترک و سطح ناسالم باشد ممکن است در حین انجام عملیات ساب زنی دچار صدمه شده و همچنین نتیجه نهایی آن نیز چندان کیفیت مطلوبی نداشته باشد معمولا برای یکدست کردن سطح سنگ قبل از وارد کردن آن به درون دستگاه ساز زنی فرایند رزین کاری روی آن صورت می پذیرد.

در فرایند رزین کاری سنگ پشت آن را با یک شبکه توری و رزین یا چسب توری معروف، می ‌چسبانند. این کار در مقاوم سازی کردن سنگ در حین عملیات ساب زنی بسیار کاربردی بوده و موحب استحکام و یکپارچگی سنگ می گردد.
در واقع عملیات دستگاه ساب بعد از فرایند رزین کاری  و پر شدن منافذ و یکدست شدن سطح سنگ انجام می‌شود.
دستگاه های ساب زنی بسیار متنوع هستند و بسته به نوع و جنس سنگ و همچنین  سختی آن ها داری کلگی‌ها و ساینده‌ های بسیار متفاوت می‌باشد. لازم به ذکر است که تعداد کله تمامی دستگاه های ساب زنی متفاوت بوده و هر چقدر سنگ سختتر باشد تعداد کله های دستگاه ساب زن نیز افزایش می یابد. برای مثال جهت ساب زدن سنگ ‌های سختی مانند گرانیت دستگاه ساب زن باید بین ۱۶ تا ۲۲ کله و برای سنگ‌ هایی مثل مرمریت که درجه سختی کناری نسبت به گرانیت دارند تعداد کله ها بین ۱۰ تا ۱۶ انتخاب می شود‌ لکه این دستگاه ساب به دستگاه ۱۶ کله معروف است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *